Kuvaus
Di-isosyanaattien turvallinen käyttö
Di-isosyanaatti-koulutus on EU:n REACH- säädökseen perustuva, vähimmäistason yleiskoulutus, joka on pakollinen di-isosyanaatteja käsitteleville työntekijöille. Koulutuksessa perehdytään di-isosyanaattien turvalliseen käyttöön, niiden terveysvaaroihin sekä niiltä suojautumiseen. Verkkokoulutus on tarkoitettu työntekijöille, jotka käsittelevät työssään tavanomaisia kemikaaleja, kuten polyuretaanivaahtoa, kovetteita, maaleja ja liimoja. Verkkokoulutus ei korvaa työnantajan antamaa työtehtäväkohtaista perehdytystä eikä tuotteiden käyttö- ja turvallisuusohjeita. Koulutuksen ensisijainen tarkoitus on oppia suojautumaan oikein di-isosyanaattialtistumiselta ja noudattamaan turvallisia työtapoja omassa työskentelyssään. Koulutus tapahtuu kokonaisuudessaan verkkokoulutuksena. Teoriaosuuden jälkeen opiskelija suorittaa loppukokeen.
Koulutuksen teemoja ovat mm.
– Di-isosyanaateilta suojautumisen yleiset periaatteet
– Turvallisen di-isosyanaattityöskentelyn periaatteet.
Di-isosyanaattiosaamismerkki
Saat koulutuksesta sähköisen osaamismerkin, joka voit vastaanottaa maksuttomaan Open Badge Passport-sovellukseen. Sovelluksen voit ladata puhelimesi sovelluskaupasta. Merkki on voimassa kaksi vuotta.
Onko di-isosyanaattimerkki pakollinen
Di-isosyanaattikoulutuksen osaamismerkin käyttö on yrityksissä vapaaehtoista, mutta di-isosyanaattikoulutuksen suorittaminen on pakollista. Useat tilaajayritykset edellyttävät kuitenkin alihankkijoidensa työntekijöiltä todistusta suoritetusta di-isosyanaattikoulutuksesta. Osaamismerkkien tarkoitus on parantaa työmaan työturvallisuutta ja auttaa työntekijöitä huomaamaan turvallisten työtapojen tärkeys omassa työskentelyssä. Di-isosyanaattikoulutus ei korvaa työturvallisuuskoulutusta.
Suorita koulutus verkossa
Koulutus suoritetaan kokonaisuudessaan verkossa. Koulutus koostuu teoriaosuudesta ja lopputestistä. Koulutuksen suorittaminen kestää keskimäärin 1,5 tuntia, riippuen omasta suoritusnopeudestasi. Voit suorittaa koulutuksen kerralla tai sinulle sopivissa osissa.
Lopputesti
Teoriaosuuden jälkeen suoritetaan sähköinen testi, jossa pääset testaamaan oppimaasi tietoa. Hyväksytysti suoritetun kokeen jälkeen saat sähköisen osaamismerkin. Merkin saamiseen menee noin 1 arkipäivä. Tarvittaessa saat sen nopeamminkin.
Osaamismerkin uusiminen
Osaamismerkki on voimassa kaksi vuotta, jonka jälkeen se uusitaan, suorittamalla sähköinen koulutus ja loppukoe. Kertauksen tarkoitus on varmistaa, että työturvallisuusasiat pysyvät mielessä ja niistä tulee pysyvä käytäntö työmaalla.